WildSweden

WildSweden

WildSweden - Glenn Mattsing

Hur många av oss har mött en vild älg på nära håll i skogen? Inte särskilt många, trots att det faktiskt finns runt 300 000 älgar i Sverige. Även våra utländska besökare får vanligtvis nöja sig med med souvenirer och vykort eller en älgrumpa som försvinner bort på bygdens kalhygge. Nu kan det äntligen bli ändring på det.

Marcus Eldh som driver WildSweden (tidigare Skogens Konung) är en av Sveriges bästa viltguider och en hängiven förmedlare av stora naturupplevelser. Marcus vet när, var och hur älgarna rör sig och är verksam i ett av landets älgtätaste områden. Han är den unga entreprenören som tog över driften av ett av våra mest originella vandrarhem, bestämde sig för att förverkliga ekoturismens principer i Skinnskattebergs kommun och starta Sveriges första älghotell.

Affärsidén är att guida små grupper på älgsafari i Bergslagens djupa skogar och låta dem få uppleva den svenska naturen. Marcus samarbetar med den lokala naturskyddsföreningen, och sedan starten 2002 har han haft gäster från drygt 75 länder. Under varje tur får grupperna möta älg med närkontakt och mycket känsla. Den som vill kan följa statistiken på företagets hemsida!

Marcus utgångspunkt är att ingenting är omöjligt. Det unga företaget bubblar av idéer och skaparkraft, och inga utmaningar förefaller för stora. Därför har gamla kolarkojor miljöanpassats, den lokala busslinjen har börjat stanna vid hållplatsen igen och gamla kolartraditioner hålls vis liv. Varje sommar kolas milor, och WildSweden blir på så vis en länk mellan gamla traditioner och nya generationer.

 

Kriterier

Viltskådning

Information om företaget

Namn
WildSweden
Adress
Boda Storsveden 15
790 23 SVÄRDSJÖ
Telefon
+46 (0)706 - 10 61 50
E-post
marcus@wildsweden.com
Hemsida
www.wildsweden.com