Wild Nordic

Wild Nordic

Upplev vildmarkens höjdpunkter med Wild Nordic! Sara Wennerqvist vill få fler att se det fina i vår natur och driver sitt företag med häpnadsväckande möten och vilda djur i fokus.

Wild Nordic har sin bas i de djur- och fågeltäta skogarna norr om Sandviken. Mitt i den uråldriga tallskogen ligger Saras gömsle där du kan möta både björn och kungsörn på nära håll. Gömslet är en ombonad liten stuga med nio fotogluggar i olika höjd och är renoverad att passar lika bra för fotografer som barnfamiljer.

Sommarhalvåret erbjuds det björnskådning, under vintern kungsörnsskådning och på vårvintern orrspel.

Ända sedan hon var barn har naturen varit en stor del av Saras Wennerqvists liv. Svampplockning och älgspaning byttes i vuxen ålder ut mot säsongsarbete på Norra Ishavet med späckhuggarsafari och valinventering. Sedan 2012 har hon fått dela med sig av sina kunskaper och sin speciella plats i Gästrikland med sina gäster på Wild Nordic.

Wild Nordic och Saras vilja att få fler att se det fina i naturen går hand i hand med hennes engagemang i djur- och naturvård. Wild Nordic stödutfodrar kungsörnarna vid gömslet och informerar sina gäster genom Saras "vildmarksskola". Under sommaren håller hon även "vildmarksskola" på läger för barn och jobbar aktivt för att lära den yngre generationen om djur och natur.

Kriterier

Viltskådning

Information om företaget

Namn
Wild Nordic
Adress
Kungsbergsvägen 60
811 95 JÄRBO
Telefon
+46 (0)73 - 655 01 57
E-post
info@wildnordic.se
Hemsida
www.wildnordic.se/