Ulvsbomuren

Ulvsbomuren Vildmark & Lantliv

Ulvsbomuren

I Västmanlands storskogar, två timmar väster om Stockholm, möts vildmark och lantliv, men även brukshistoria och modern landsbygd. Här på gården sätts de lokala smakupplevelserna i främsta rummet, tillsammans med professionellt värdskap och gedigen kunskap om traktens vilt och fågelliv. Ett uppskattat kvalitetsalternativ för nära familjer, tajta konferensgrupper och kompisgäng.

På fårgården mitt ute i storskogen serveras inte bara lokalproducerad mat, utan framför allt smakfulla och vällagade måltider. Gårdens egna produkter i form av rotfrukter, grönsaker och lammkött, mixas omtänksamt och kreativt sammans med skogens råvaror som bär, svamp, vilt och skogsfågel, eller fisk och kräftor från någon av traktens sjöar. Här möts natur och kultur, fårskötsel och vargar, pulserande brukshistoria och dagens glesbygd. Kontraster och utmaningar, som inte minst syns när middagen dukas fram. Välhängt, nyskördat, smakrikt och läckert tillagat av gårdens ägare Hellen Wistrand.

På 1600-talet präglades området av Bergslagens järnhantering och många skogsbönder. Idag gör storskogen comeback, med undantag för oaser som Ulvsbomuren. Här, mitt bland granar och furor, håller nämligen gårdens pälsfår landskapet öppet och levande. Bland hagar och ängar ligger också gårdens gamla smedja och bykhus, som med varsam hand flyttats hit och sedan renoverats för övernattande gäster. Med plats för tio personer är Ulvsbomuren ett perfekt alternativ för hemtrevliga konferenser, tajta kompisgäng och nära familjer.

Hellen Wistrand kan också både sin historia och sina marker. Hon delar gärna med sig av sina kunskaper om bär- och svampställen eller gör en guidad tur bland gårdens får och lamm.

Med storstaden på avstånd blir det också naturligt att ta vara på de resurser som finns. Skogen ger pellets och ved till uppvärmning och varma bastubad, medan alla organiska rester gör ett nytt varv i kretsloppet som näringsrik kompost i de egna grönsakslanden.

Allt - miljötänk, naturkunskap, läckra måltider och kvalitetsboende - ramas sedan in av ett varmt värdskap och professionell service i alla led.

Kriterier

Kultur
Boende

Information om företaget

Namn
Ulvsbomuren Vildmark & Lantliv
Adress
Ulvsbomuren
730 60 RAMNÄS
Telefon
+46 (0)730 - 86 48 11
E-post
info@ulvsbomuren.se
Hemsida
www.ulvsbomuren.se