Rid i Jorm

Rid i Jorm

Högt uppe på en fjällsida i nordvästra Jämtland ligger upplevelseboningen Korpens Öga. Det är basen för företaget Rid i Jorm och en mycket speciell, fornnordiskt inspirerad byggnad där torvtak och skiffergolv hör till detaljerna.

Exklusivt och primitivt på samma gång. Här ryms matsal, bar och åtta bäddar för övernattare. En brasa sprakar ständigt i den stora runda eldstaden mitt i rummet. Det finns också ett nyinrett gästhus med 20 bäddar fördelade på 8 dubbelrum med egen dusch och toa samt ett fyrbäddsrum med ett litet kök och egen dusch och toa. Varje gäst känner sig omfamnad, och det är just vad som är meningen.

Kvalitet, omsorg om hästarna och miljöhänsyn är det som står i centrum för Ola Sundquist och Elin Eriksson som driver Rid i Jorm. De flesta av de 30 hästarna är köpta på Island. Ola och Elin har gott om kontakter och har varit där många gånger. Hela verksamheten vilar på ett nära samarbete med de andra invånarna i byn Jormvattnet. För att naturen inte ska ta skada av alltför kraftigt slitage undviker man aktivt att skapa upptrampade spår på fjällhedarna. Därför flyttas också övernattningsplatserna med jämna mellanrum.

Rid i Jorm belönades med Grand Travel Awards Ekoturismpris 2002.

Kriterier

Häst

Information om företaget

Namn
Rid i Jorm
Adress
Jorm 680
830 90 GÄDDEDE
Telefon
+46 (0)672 - 201 71
E-post
ridijorm@telia.com
Hemsida
www.korpensoga.com