Nordic Safari

Nordic Safari

Lars Gabrielsson

Närkontakt med vilda djur, det är Nordic Safari i ett nötskal. Grundat på många års erfarenheter och en stark personlig kärlek till naturen anordnas högklassiga naturguidningar i Bergslagens djupa skogar.

De tre naturfotograferna Kim Lill, Lars Gabrielsson och Mattias Zettergen har en hel del gemensamt. Förutom att de tillsammans utgör Nordic Safari delar de ett brinnande intresse för natur och foto. Så fort tillfälle ges hämtar de kraft och inspiration i naturen, och både Lars och Mattias var initiativtagare till bildandet av föreningen Naturfoto Västmanland.

Tillsammans och var för sig har de genom åren tillbringat mycket tid på skilda platser och i olika gömslen för att i det bästa ljuset och från den rätta vinkeln fånga tjäder, orre, bäver, älg, varg och räv på bild. Vid det här laget vet de vad som krävs för att ett gömsle ska ge utdelning, och de har också byggt upp ett brett kontaktnät av goda fågelguider och ringmärkare.

Alla tre har ett genuint intresse av och stor kunskap om fåglar, och är ytterst noga med att inte störa eller påverka fåglarnas naturliga beteende. Genom att sätta upp holkar för pärl- och slagugglor i samarbete med Sveaskog hjälper de dessa fåglar att överleva när skogen avverkas. Dessutom är de med och påverkar så att värdefulla skogsområden i Bergslagen skyddas.

Nordic Safari har ett nära samarbete med flera utvalda logianläggningar i trakten, däribland pensionat Udden, en boendeanläggning specialiserade på god svensk husmanskost och med egen fårskötsel i ett av Bergslagens vargrevir.

 

Kriterier

Viltskådning
Boende
Kultur

Information om företaget

Namn
Nordic Safari
Adress
Brobacksgatan 7
735 31 SURAHAMMAR
Telefon
+46 (0)703 - 63 56 23
E-post
info@nordicsafari.net
Hemsida
www.nordicsafari.net