Mimulus – Upplevelsegård & Teater

Teater Mimulus

En häst- och upplevelsegård med egen teaterscen drygt en mil norr om Karlstad. Här sprudlar det av kreativitet och upplevelseproduktion när husdjur, människor, natur och kultur möts i skön förening. Och här har importerad tysk handlingskraft mött jordnära värmländsk trygghet. Resultatet har blivit en nyskapande teater, ett café, udda logimöjligheter med ekologisk frukost och snart nya roliga upptåg i svensk natur.

I början av 2000-talet kom två tyska systrar till Sverige. De ville tänka ekologiskt, jobba för hållbar utveckling, skapa nya kreativa jobb och verka för respekt för natur, kultur och våra närmaste fyrfotade vänner. 2006 såg därför Isgårds hästteater dagens ljus med ambitionen att göra något kul för gårdens hästar. Premiären visade att publiken både kom och hade roligt, och snart ville fler djur och människor vara med på scenen. Två år senare bytte verksamheten namn till Teater Mimulus.

Sedan dess har arbetet rullat på och verksamheten växt. Nu erbjuder upplevelsegården en utbyggd teaterscen, en vandringslinga för besökarna och rymliga beteshagar för gårdens egna hästar. Runt 2010 tillkom även ett ekologiskt café med bland annat gorillakaffe och egna bakverk på menyn. Samtidigt byggdes övernattningsmöjligheter för upp till tio personer. Detta för långväga besökare som vill kombinera en ny teaterupplevelse med några dagars strövtåg i de värmländska omgivningarna.

Hos Mimulus finns många funderingar kring våra relationer till hundar, katter, hästar och andra husdjur, men också hur vi förhåller oss till vilda grannar i skog, på fält och i vattendrag. Tankar kring respekt, positiv uppmuntran och kvalitetsupplevelser går som en röd tråd genom allt som man företar sig. På samma sätt som gårdens leverantörer, exempelvis kakaoodlare på andra sidan jordklotet, behandlas med respekt, är det viktigt att teaterhunden också mår bra och tycker artisteriet är kul.

Mimulus blandar helt enkelt och ger vad traktens natur och kultur har att erbjuda, och kryddar sedan med fantasy, en portion kreativitet, sprakande eldshower, vänligt bemötande, cirkus och en hel del kvalitetskänsla.

 

Kriterier

Kultur

Information om företaget

Namn
Mimulus – Upplevelsegård & Teater
Adress
Hösserud 320
655 93 KARLSTAD
Telefon
+46 (0)738 - 54 72 06
E-post
jana@mimulus.se
Hemsida
www.mimulus.se