Lappland Vuollerim

Lapland Vuollerim Welcomes You

Lapland Vuollerim

I byn Vuollerim vid polcirkeln sjuder det av samarbete mellan bygdens invånare. Kring norrländska företeelser och bygdens kapital i form av vidsträckta hjortronmyrar, vinterns snötäcke, det arktiska ljuset, norrländska skogar, fisket och bygdens historier byggs spännande upplevelsepaket för både svenska och utländska besökare där de äkta mötena mellan människor står i centrum.

Vuollerim är sedan årtusenden en samlingsplats. Här möts två av våra största älvar - Stora och Lilla Lule Älv. Vid älvarnas knutpunkt har sedan länge fungerat som träffpunkt för regionens människor, samer, nybyggare, kraftverksbyggare och andra tillresande. Idag bygger Lapland Vuollerim Welcomes You AB vidare på just möten mellan människor.

Bygdeföretaget ägs av ett 50-tal privatpersoner samt lokala föreningar och företag. Ett ungt företag med många utmaningar framför sig, men som bland sina delägare har personer med lång erfarenhet av att både driva hotell och guida besökare från när och fjärran. Tillsammans erbjuder man idag genuina upplevelser året runt och utifrån traktens tillgångar som hjortronmyrar, skogstjärnar, det arktiska ljuset och bygdens historia. Det är de äkta vardagsupplevelserna, som fått flest positiva kommentarer från gästerna. Ett exempel på en uppskattad aktivitet är ”hushopparmiddag”, som innebär att man som gäst i Vuollerim äter en trerättersmiddag hemma hos tre av byns familjer. Inga konstigheter, mest bara hemma hos, men i stort sett helt unikt inom svensk besöksnäring. Trots att det ofta är sådana möten med andra människors vardagsliv, som vi själva uppskattar mest när vi reser i fjärran länder.

Hos Lapland Vuollerim kan du få träffa spännande profiler så som Skogsamen Eivor Auna, som med sin passion för traktens historier och berättartradition möter besökaren under en samisk måltid, där renköttet steks över öppen eld tillsammans med potatis och en rejäl klick smör. Eller fiskeguiden Örjan Kraft, som brinner för hållbart fiske och sedan 1970-talet har flugfiskat i områdets alla tjärnar, vattendrag och fjällsjöar med egenhändigt bundna flugor och byggda spön.

I Vuollerim möter du en hel bygd med genuina männsikor.

Kriterier

Boende
Kultur

Information om företaget

Namn
Lapland Vuollerim Welcomes You
Adress
Bodenvägen 13
960 30 VUOLLERIM
Telefon
+46 (0)709 - 58 05 58
E-post
info@laplandvuollerim.se
Hemsida
www.laplandvuollerim.se