Granö Beckasin AB

Granö Beckasin

Kvalitet i stort och smått går som en röd tråd genom Granö Beckasins verksamhet. Fågelnästena, anläggningens udda och komfortabla boende med fängslande utsikt över Umeälven, kännetecknar företagets höga ambitioner. Ett lokalt företag som 2006 tog form efter att traktens fågelvän skänkt en unik samling uppstoppade fåglar.

Historien bakom Granö Beckasin börjar med berättelsen om Jan-Erik Sjöblom. En död beckasin fångade hans intresse i unga år, vilket sedan resulterade i 70 års konstnärskap och ett livsverk med över 30 000 uppstoppade djur och fåglar. När han sedan valde att donera sin egen samling på drygt tusen uppstoppade fåglar till kommunens invånare, blev det starten på ett bygdeföretag, som inte bara erbjuder logi, mat och upplevelser, utan även har som ambition att hedra och bevara Jan-Erik Sjöblom kärlek till fåglarna.

Granö är en gammal mötes- och marknadsplats vid Umeälvens strand. Här samlades samer, nybyggare och statens företrädare för flera hundra år sedan för att byta varor och fatta beslut. På sin lappländska resa passerade Carl von Linné Granö i maj 1735 och idag är platsen med sin närhet till Umeå och Lycksele en port till Lappland och den norrländska vildmarken.

Granö Beckasin är ett lokalt företag, inspirerat av områdets historia och Jan-Erik Sjöbloms kärlek till fåglar, som utifrån ett utbud av skönt boende, lokal matkultur och olika aktiviteter vill utveckla kvalitetsturism i en av Västerbottens älvdalar. Flera viktiga framgångar har redan uppnåtts, som nomineringen till Stora Turismpriset och ett växande antal internationella besökare som bokar timmerflottsfärder, cykelturer och olika guidade upplevelser. Nu väntar nya satsningar i form av ett mindre hotellbygge, som blir färdigt under 2014, och ett nytt reningsverk för avloppsvatten. Det sistnämnda en investering som knappast syns, men som gör skillnad för oss alla som bryr oss om den omgivande miljön.

Christopher Storm, Caroline Löfström och övrig personal ser sig också som företrädare för hela bygden och menar att gästen inte bara möter ett företag, utan faktiskt ett litet norrländskt samhälle. Kvalitet, äkthet och naturlig omsorg är några av företagets ledord, som personalen i sitt vardagliga arbete vinnlägger sig om att fylla med varmt värdskap och minnesvärda upplevelser.

Kriterier

Boende
Kultur

Information om företaget

Namn
Granö Beckasin AB
Adress
Campingvägen 15
922 95 GRANÖ
Telefon
+46 (0)762 - 29 98 55
E-post
info@granobeckasin.com
Hemsida
www.granobeckasin.com