Edens Garden – Tourist Activities

Edens Garden

Lättillgängliga naturupplevelser i samklang med Svartådalens natur tre mil norr om Västerås är Edens Garden´s grundidé. Här kan du uppleva unika våtmarker, skogar och hagar till fots, med cykel eller i kanot, tillbringa en natt eller två i ett varsamt renoverat torp från 1700-talet och smaka på traktens egna hamburgare gjorda på naturbeteskött.

Edens Garden drivs av det holländska paret John och Mandy de Jong som kom till Sverige för tio år sedan. Sakta men säkert har man byggt upp verksamheten och erbjuder idag kompletta upplevelsepaket med boende, mat och aktiviteter.

Trots sin utländska bakgrund brinner paret för bygden, och inte minst John de Jong är aktiv i Svartådalens Bygdeutveckling. Utifrån gedigna cykelpaket samverkar Edens Garden aktivt med områdets andra aktörer som exempelvis Sätra Brunn. Miljöanpassning är en självklarhet och förutom klimatsmarta aktiviteter som cykel, kanot och vandring, satsar man på biobränslen och miljömärkta, helst även lokala, produkter. Men ambitionerna är större, och när tid och pengar finns kommer bland annat solfångare installeras för uppvärmning.

Svartådalen har också under många år varit en av Världsnaturfondens utvalda platser för regionala naturbetesprojekt. Idag kan man uppvisa en lyckad kombination av naturbeten, biologisk mångfald, lokal livsmedelsproduktion och ansvarsfull ekoturism. Hos Edens Garden kan man därför inte bara hälsa på de betande korna eller njuta av traktens fågelliv i form av tranor, storspov, kornknarr, svarttärnor och havsörn, utan också i samband med olika upplevelsepaket låta sig väl smaka av lokal mat, bland annat traktens egna hamburgare gjorda på nötfärs från Gröna Hagar och färskt bröd från bygdens bageri.

För den som vill stanna flera dagar rekommenderas särskilt det smakfullt nyrenoverade torpet från 1700-talet. Personligt och inrett med spännande detaljer, som gör besökaren glad. Glädje och varmt värdskap är också det som John och Mandy de Jong erbjuder sina besökare, oavsett om de är gäster över dagen från Mälardalen eller stannar i en vecka eller två på semester från Centraleuropas trängsel och stress.

 

Kriterier

Boende
Cykling
Kajak/Kanot

Information om företaget

Namn
Edens Garden – Tourist Activities
Adress
Hällsjö 108
726 92 SKULTUNA
Telefon
+46 (0)706 - 81 89 87
E-post
info@edensgarden.se
Hemsida
www.edensgarden.se